WAT IS CHIROPRACTIE?

De “World Federation of Chiropractic” definieert chiropractie als volgt:
"Een tak binnen de gezondheidszorg met betrekking tot de diagnose, behandeling en preventie van mechanische stoornissen van het muskuloskeletaal stelsel en de gevolgen van deze mechanische stoornissen op het functioneren van het zenuwstelsel en de algemene gezondheid. De nadruk wordt gelegd op manuele behandelingen, waaronder wervelzuilmanipulaties alsook andere gewrichts- en zachte weefseltechnieken."

Een chiropractor is universitair geschoold en is gespecialiseerd in het onderzoeken, het behandelen en het voorkomen van klachten in verband met het bewegingsstelsel. Een eerste consultatie bestaat uit een vraaggesprek en een  onderzoek (algemeen, neurologisch en orthopedisch). Indien de anamnese en het onderzoek aantonen dat de klachten binnen de praktijk verholpen kunnen worden volgt er een conservatieve chiropractische behandeling. Deze omvat specifieke wervelzuilmanipulaties alsook andere gewrichts- en zachte weefseltechnieken. Een doorverwijzing naar de huisarts volgt indien de klachten niet verholpen kunnen worden binnen de praktijk. 

Chiropractie Veurne ziet chiropractie als een aanvulling op de klassieke geneeskunde , dus complementair en in samenwerking met andere medische disciplines.

Chiropractor Wouter Versteele - Noordstraat 28 - 8630 Veurne - 058/31 21 36
ontwerp: PC Huisdokter